oficiální stránky
info@bozidar.cz
+420 603 539 020

Virtuální prohlídky památek Hornické krajiny Abertamy – Boží Dar – Horní Blatná

MK ČR

Program podpory pro památky světového dědictví

Projekt: 

„Vytvoření virtuálních prohlídek památek v památkové zóně Hornická krajina Abertamy – Boží Dar – Horní Blatná včetně edukačních propagačních materiálů“

Projekt byl realizován v tematické oblasti „Podpora v oblasti památkové péče“, s finanční podporou Ministerstva kultury.

Obsah projektu

1.1 Panoramatické prohlídky

Pro památky božídarský Špičák a sejpy, NS Rašeliniště, Ryžovnu, Zlatý Kopec, Blatenský příkop, přístup ke Kohlreuteru, Myslivny, Boží Dar a oblast mezi Božím Darem a Myslivnami byly pořízeny panoramatické záběry pomocí dronu, což bylo nejlepší možné technické řešení. Pro štolu Johannes bylo zvoleno snímkování, které bylo více rozpracováno pro detailnější prohlídku, jelikož se jedná o vnitřní prostory.

1.2 Edukační brožury

Všechny významné božídarské minerály, jenž jsou exponáty Vlastivědného muzea v Božím Daru, byly nafoceny a graficky zpracovány pro vytvoření brožur ve formátu A5, do kterých je možné si zapisovat vlastní poznámky s postřehy. Tisk byl proveden na recyklovaný papír v počtu 10 000 kusů.

1.3 Letáky

V tomto balíčku byly vytvořeny oboustranné letáky, na kterých jsou v jednotlivých dlaždicích součásti památky Světového dědictví UNESCO. K nim byly připojeny QR kódy s webovými odkazy a u některých i s odkazy na propagační videa určená pro cestovní ruch. Tisk byl proveden na recyklovaný papír v počtu 66 500 kusů.

Panoramatické prohlídky

Kalendář akcí

Nejbližší akce

Komentovaná prohlídka kostela sv. Anny

04.05.2024 17:00 - 19:00

Co je nového?

Nezapomeňte navštívit