oficiální stránky
info@bozidar.cz
+420 603 539 020

Ježíšek a Smrčík dětem bez hranic

Interreg 

Projekt: 

„Ježíšek a Smrčík dětem bez hranic“

Číslo žádosti: 100686687

Představení programu:

Program Interreg Česko – Sasko 2021-2027 spadá pod Evropskou územní spolupráci (Interreg) a podporuje projekty přeshraniční spolupráce, které přispívají k dalšímu rozvoji česko-saského příhraniční a napomáhají jeho společnému růstu. Více informací o programu jsou na www.sn-cz2027.eu

Informace o kooperačních partnerech projektu:

Partner Schválený rozpočet E-mailové kontakty
Město Boží Dar 220.962,30 EUR Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Město Kurort Oberwiesenthal 618.349,37 EUR Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Předmět projektu jako celku:

Cílem projektu je vytvoření společné zážitkové trasy pod záštitou dětských postaviček Českého Ježíška a saského Smrčíka. Podstatou je doplnění stávající malé okružní turistické stezky Smrčíka (Kurort Oberwiesenthal) o novou větší turistickou stezku a o propojku na Ježíškovu cestu (Boží Dar). Budou využity již existující stezky a komunikační propojky. Trasa bude doplněna o turistické značení, postavičky Ježíška a Smrčíka, tematická stanoviště s informačními tabulemi, kvízovými otázkami a o stavební akční prvky. Hlavními tématy budou příroda, les a lesní savci, ptáci, voda, ochrana životního prostředí apod. K tomu bude vybudováno odpočinkové zázemí s hracími prvky pro děti a na Ježíškově cestě budou obnoveny přístřešky do nepohody pro nepřízeň počasí. V celé trase bude odkazováno na Ježíška a Smrčíka. Vytvořena bude společná mapa, která v tištěné i elektronické podobě bude k dispozici návštěvníkům v místních a okolních infocentrech a na webových stránkách. Součástí projektu bude společná organizace česko-saských akcí pro širokou veřejnost. Realizací projektu se rozšíří nabídka volnočasových aktivit a díky synergii dojde i k harmonizaci cestovního ruchu na území obou kooperačních partnerů. Součástí projektu budou dva česko-saské řezbářské plenéry, tematická fotosoutěž pro děti a slavnostní koncert k ukončení projekt.

Dílčí část projektu za město Boží Dar:

Město Boží Dar obnoví devět přístřešků do nepohody na Ježíškově cestě, do kterých budou umístěny nově vyrobené tabule s kvízovými otázkami pro děti. Do vybraných přístřešků bude umístěna mapa společné zážitkové trasy Ježíška a Smrčíka. Vyrobeny a osazeny budou dvě postavičky Ježíška a dvě postavičky Smrčíka podél cesty od hraničního přechodu Hubertky k napojení na Ježíškovu cestu na české straně. Tam také bude osazeno značení na Smrčíkovu zážitkovou stezku. Společná zážitková trasa bude doplněna o mapu celé trasy.

Dílčí část projektu za město Kurort Oberiwenthal:

Informace k dílčí části projektu města Kurort Oberiwenthal jsou uveřejněny zde: bude doplněno později.

 

Kalendář akcí

Nejbližší akce

Komentovaná prohlídka kostela sv. Anny

10.05.2024 17:00 - 19:00

Co je nového?

Nezapomeňte navštívit